Skip to content Skip to footer

European and Security Issues

European and Security Issues No. 35 Download

European and Security Issues No. 34 Download

European and Security Issues No. 33 Download

Parathënie

REDION QIRJAZI

Pse NATO do të vazhdojë t’u rezistojë dhe mbijetojë sfidave bashkëkohore globale?

GRETA TUČKUTĖ, DEIVIDAS ŠLEKYS

Sfidat urgjente: terrorizmi, siguria kibernetike, propaganda  

SORIN DUCARU

NATO dhe siguria e energjisë: Arritjet aktuale dhe sfidat e ardhshme

ALEXANDER MATTELAER

Samiti i NATO-S në Varshavë: si të forcojmë kohezionin e aleancës?

MATTHIJS VEENENDAAL; KADRI KASKA; PASCAL BRANGETTO

A është NATO gati të ndërmarrë një hap vendimtar në drejtim të mbrojtjes kibernetike?

English Abstracts

 

European and Security Issues No. 32 Download

Parathënie

András BRAUN

Bashkëpunimi rajonal në Ballkanin Perëndimor:

Një aspekt i mundshëm për stabilitet dhe anëtarësim?  

Daniel TRENCHOV

Nga kërcënimi humanitar në atë të sigurisë: Mit apo Realitet?

Eranda BEGAJ

Një vështrim mbi fushën e sigurisë kibernetike në Shqipëri

Miranda BOSHNJAKU

Migracioni në vite dhe procesi i riintegrimit

Wojciech LORENZ, Mário NICOLINI

Zgjerimi i NATO-s: Çfarë do të sjellë Samiti i Varshavës?

English Abstracts

 

European and Security Issues No. 31 Download

Parathënie

Integriteti dhe rreziku i korrupsionit në institucionet e sektorit të mbrojtjes

Sektori privat i sigurisë në Shqipëri

Forcimi i integritetit policor në shqipëri

Radikalizmi fetar dhe ekstremizmi i dhunshëm në shqipëri

Integriteti dhe korrupsioni në polici

English Abstracts

 

European and Security Issues No. 30 Download

PËRMBAJTJA
PARATHËNIE
Gentiola MADHI
KUSHTËZIMI POLITIK I BE-së GJATË DEKADËS SË FUNDIT
Aleka PAPA
KRIZA EKONOMIKE DHE BESIMI INSTITUCIONAL: NJË TRAGJEDI GREKE APO PAN-EVROPIANE?
Robert KODRA & Enkeleda MALAJ
RREZIKU I ISIS DHE PËRBALLJA ME TË
Foto DURO
MENAXHIMI I EMERGJENCAVE CIVILE NË SHQIPËRI
George FRIEDMAN
LINDJA E MESME, NJE VLERESIM “NETO”
Albert HITOALIAJ
MARRËDHËNIET SHQIPTARO-AMERIKANE NË VITET 1920-1925
ABSTRACTS

 

Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 29 Download

PËRMBAJTJA

Parathënie

Arjan Dyrmishi

Qëndrimi i ri i Rusisë: Çfarë do të thotë për Ballkanin?

Zeno Jahaj

NATO përballë sfidave të reja të sigurisë 

Foto Duro

Marrëdhëniet civilo-ushtarake në Shqipëri

Fejzi Kolaneci

Hetimi profesional i transaksioneve financiare – pjesë integrale e strategjisë së luftës kundër terrorizmit në Shqipëri

Endri Xhaferaj

Qeverisja e zonës së lirisë, sigurisë dhe drejtësisë: dimensioni i jashtëm me fokus të veçantë te politikat migratore

George Friedman

Ukraina, Iraku dhe strategjia e Detit të Zi

Abstracts

 

Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 28 Download

PËRMBAJTJA
PARATHËNIE
Camilla CARINI 
EULEX KOSOVA: NJË INSTRUMENT PËR ZGJERIMIN
Adel ABUSARA 
DOKUMENTET STRATEGJIKE TË VENDEVE TË BALLKANIT PERËNDIMOR
Foto DURO 
MBI STRATEGJINË E SIGURISË KOMBËTARE TË SHQIPËRISË
Albert HITOALIAJ 
NJË EMËR PËR STRATEGJINË E SIGURISË KOMBËTARE 2014
Elton QËNDRO 
GJEOGRAFIA SI FAKTOR I RËNDËSISHËM I SIGURISË ENERGJITIKE TË RAJONIT
ABSTRACTS 97

 

Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 27 Download

PËRMBAJTJA
PARATHËNIE
Gentiola MADHI
SHQIPËRIA DHE STANDARDET EVROPIANE
Foto DURO
KOSTOT DHE PËRFITIMET E ANËTARËSIMIT TË SHQIPËRISË NË NATO
Frosina DONINOVSKA
REFORMA NË SEKTORIN E SIGURISË NË VENDET E BALLKANIT PERËNDIMOR TË PORSADALË NGA KONFLIKTET
Florina Kristina MATEI
ZHVILLIMI I FORCAVE TË ARMATOSURA EFEKTIVE NË SHEKULLIN E XXI
Prof. Dr. Fejzi KOLANECI

KONTROLLI I SPEKULIMIT TË TEPRUAR NË SHQIPËRI GJATË PERIUDHËS 2000 –2014

Ndue MARKU

MBI NEVOJËN E PËRMIRËSIMIT TË LEGJISLACIONIT PENAL

ABSTRACTS

 

Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr.26
Download

Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 25
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 24
Download

Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 23
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 22
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 21
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 20
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 19
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 18
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 17
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 15
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 16
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 14
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 13
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 12
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 11
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 10
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 9
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 8
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 7
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 6
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 5
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 4
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 3
Download
Çështje Evropiane dhe të Sigurisë Nr. 1
Download