Loading Eventet

« All Eventet

 • This event has passed.

Forum Politikash: Integrimi i emigrantëve të kthyer në tregun e punës

24 Nëntor @ 10:00 am - 5:00 pm

Forum Politikash: Integrimi i emigrantëve të kthyer në tregun e punës

24 nëntor, ora 10:00  

Formati Hybrid

Pjesëmarrja me regjistrim

Së fundmi, Shqipëria ka përjetuar një valë masive emigrantësh të kthyer dhe azilkërkuesish nga vendet e Bashkimit Europian. Kategoria e parë përbëhet nga emigrantë ekonomikë që kthehen nga vendet që janë prekur më shumë nga kriza ekonomike si Greqia, Italia dhe shtete të tjera. Kategoria e dytë e të rikthyerve konsiston në shtetas shqiptarë të riatdhesuar pasi u është refuzuar kërkesa për azil në vendet e BE. Mbështetja për riintegrimin e të kthyerve mbetet kryesisht e bazuar në projekte, e kufizuar dhe e paqëndrueshme.

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) me mbështetjen e Fondacionit Hanns-Seidel prezanton gjetjet e një hulumtimi mbi riintegrimin e emigrantëve të kthyer në tregun e punës në Shqipëri. Studimi synon të hedhë dritë mbi strategjitë e riintegrimit të të kthyerve dhe sfidat me të cilat ata përballen pas rikthimit. Forumi, i cili do të mbledhë ekspertë të çështjeve të migrimit dhe të punësimit, do të trajtojë gjithashtu potencialin dhe kapitalin njerëzor që të rikthyerit mund të sjellin dhe të investojnë në zhvillimin e vendit të origjinës.

Për më shumë informacion mbi këtë event, lutemi të kontaktoni në: [email protected]

  Details

  Date:
  24 Nëntor
  Time:
  10:00 am - 5:00 pm
  Kategoria: