Skip to content Skip to footer
Loading Eventet

« All Eventet

  • This event has passed.

TRYEZA DISKUTIMI RAJONALE MBI REZULTATET E ANKETIMIT DELIBERATIV “SHQIPËRIA N’KUVENDIM” – 18, 19, 20, 21 korrik 2022

July 21, 2022 @ 10:00 am - 11:30 am

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) organizon tryeza diskutimi rajonale për të prezantuar dhe diskutuar bashkërisht rezultatet e hulumtimit një vjeçar të ushtrimit të parë të anketimit deliberativ “Shqipëria n’Kuvendim” të fokusuar në angazhimin qytetar në veprimtarinë parlamentare; mbikëqyrjen parlamentare; demokracinë e brendshme të partive politike; reformën e sistemit zgjedhor; votën e diasporës; ndryshimet klimatike dhe imigrimin ekonomik të huajve ne Shqipëri. Takimet zhvillohen më 18, 19, 20 dhe 21 korrik 2022, në Elbasan, Tiranë, Shkodër, Vlorë .

buy aurogra online buy aurogra online no prescription

 

Të ftuar në këtë takim do të jenë përfaqësues të shoqërisë civile, përfaqësues të institucioneve vendore e grupet e tjera te interesit, komunitetin e biznesit, media, universitetet, etj.

Qëllimi i këtij takimi është njohja e aktorëve vendorë me këtë mekanizëm konsultimi publik dhe me rezultatet e hulumtimit dhe posaçërisht me qëndrimet dhe perceptimet e shqiptarëve mbi çështjet e mësipërme.

buy udenafil online buy udenafil online no prescription

Metodologjia e anketimit deliberativ u zbatua nga IDM, me ndihmesën e Qendrës për Demokraci Deliberative pranë Universitetit të Stanford (ShBA), në kuadër të “Mbështetje për Parlamentin dhe Edukimin Qytetar në Shqipëri” (PACEP), projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe zbatuar nga NDI – Instituti Demokratik Amerikan.

Paketa e plotë të raporteve tematike (angazhimi qytetar në veprimtarinë parlamentare; mbikëqyrja parlamentare; demokracia e brendshme e partive politike; reforma e sistemit zgjedhor; vota e diasporës; ndryshimet klimatike dhe imigrimi ekonomik) dhe e raportit kryesor të këtij ushtrimi të demokracisë deliberative në Shqipëri ju lutem klikoni këtu

Details

Date:
July 21, 2022
Time:
10:00 am - 11:30 am
Kategoria: