sqen

Uncategorized @sq

Lorena Totoni

Lorena Totoni është eksperte e qeverisjes vendore pranë IDM Albania. Aktiviteti i saj kryesor përqendrohet tek çështjet e qeverisjes vendore, integriteti, etika dhe proceset e planifikimit strategjik në nivelin vendor. Më shumë se 20 vjet përvojë profesionale e kanë pajisur atë me aftësi dhe kompetenca të rëndësishme në fushën e …

Read More »

Reald Keta

Reald Keta punon si koordinator projekti dhe kërkues mbi qeverisjen, anti-korrupsionin, proceset zgjedhore dhe financat e partive politike. Z. Keta zotëron Master Shkencor në Drejtësi nga Universiteti i Tiranës (2010). Që prej vitit 2012-të, ai ka punuar më së shumti në sektorin e organizatave jo qeveritare si ekspert ligjor në …

Read More »

Brenda Workshopit Udhëtues “Partneritete për Zhvillimin e Qëndrueshëm Rural” | korrik 2019

Brenda Workshopit Udhëtues “Partneritete për Zhvillimin e Qëndrueshëm Rural” Në datat 18-19 Korrik 2019, Rrjeti Shqiptar per Zhvillimin Rural organizoi Workshop Udhëtues “Partneritete për Zhvillimin e Qëndrueshëm Rural” në komunitetet rurale të Lezhës, Shkodrës dhe Malësisë së Madhe. Workshopi i pazakontë bëri bashkë rreth 30 pjesëmarrës që përfaqësojnë aktorë të …

Read More »

Romario Shehu 

Romario Shehu is a junior researcher and project assistant, focusing on issues of security, good governance and democracy. His research is centred on radicalization and violent extremism, but he has also worked on topics related to anti-corruption, public administration, and building community resilience. Before joining IDM, Romario worked as an intern …

Read More »

IDM – DEKLARATË MBI SITUATËN POLITIKE NË SHQIPËRI | Mars 2019

IDM – DEKLARATË MBI SITUATËN POLITIKE NË SHQIPËRI IDM bën thirrje për një moratorium politik një vjeçar 21 mars 2019 – Duke pasur parasysh krizën e paprecedentë politike në Shqipëri, tejet të shqetësuar nga pasojat për vendin, duke marrë në konsideratë mungesën e një baze të përbashkët në pozicionet e …

Read More »

Board and Advisory Council

IDM BOARD OF TRUSTEES The Board of Trustees is the highest decision-making body of the organisation, that is in charge of overseeing the overall implementation of IDM’s program and activities. The Board of Trustees is composed of: IDM ADVISORY COUNCIL The Advisory Board is composed of longstanding associates of the Institute …

Read More »

[11 dhjetor 2018] Tryezë Diskutimi: Progresi në Zbatimin e Reformës në Administratën Publike për Shqipërinë

Tryezë Diskutimi Progresi në Zbatimin e Reformës në Administratën Publike: Gjetjet e monitorimit WeBER për Shqipërinë 11 dhjetor 2018, Hotel Tirana International, Salla Metropol Reforma në Administratën Publike (RAP) përbën një nga fushat themelore të reformimit në rrugën drejt anëtarësimit në BE dhë progresi në këtë drejtim monitorohet dhe vlerësohet rregullisht …

Read More »

[02 Nëntor 2018] Konferencë Kombëtare: Ekstremizmi i dhunshëm në Shqipëri

KONFERENCE KOMBETARE Ekstremizmi i dhunshëm në Shqipëri: Një vlerësim kombëtar i faktorëve, formave dhe kërcënimeve 02 nentor 2018, Hotel Tirana International (Salla Consortium) Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) organizon Konferencën “Ekstremizmi i dhunshëm në Shqipëri” (02 nentor 2018), e cila do të publikojë gjetjet e studimit mbi format, nxitësit dhe …

Read More »

Redion Qirjazi

Redion Qirjazi is a researcher at IDM’s Center for European and Security Affairs (CESA). His research work and interest revolves around issues related to national security, defense, terrorism, conflict resolution, violent extremism, anti-corruption practices, public sector integrity and good governance. Previously, Redion served as an officer in the Albanian Army …

Read More »