sqen

new_EN

Blog Post | Terrorism-reporting in Western Balkans

Terrorism-reporting in Western Balkans By Leonie Rakaj – Vrugtman, IDM Researcher 11 October 2018 – We all remember it as if it happened yesterday. Breaking News and interrupted TV programs, as New York’s World Trade Center towers were attacked. In awe of shock and unbelief those who were not watching …

Read More »

Blog Post | Albania and the Geopolitics of the TAP

Albania and the Geopolitics of the Trans-Adriatic Pipeline: Regional and Domestic Dimensions September 2018 – The Southern Gas Corridor (SGC) initiative was launched by the European Union (EU) in 2008 with the aim of developing a new supply route for Caspian and Middle Eastern gas to European markets and reducing the …

Read More »

Thirrje për Ekspert – Projekti CIVILISC [mbyllur]

Thirrje për Ekspert për Vlerësimin dhe Monitorimin e Projektit “Instrumentet e shoqërisë civile në luftën kundër korrupsionit”  i financuar nga Bashkimi Evropian, implementohet nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim në bashkëpunim me fondacionin Bullgar “Risk Monitor”. Tiranë, 31 korrik 2018 – IDM kërkon të kontraktojë një Ekspert për Vlerësimin dhe …

Read More »

THIRRJE PËR APLIKIME: PROGRAM TRAJNIMI “BASHKITE PER TE DREJTEN PER INFORMIM NE VEPRIM” [mbyllur]

THIRRJE PËR APLIKIME PROGRAM TRAJNIMI “BASHKITE PER TE DREJTEN PER INFORMIM NE VEPRIM” Në vijim të angazhimit të Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM), në kuadër të projektit “Konsolidimi i Reformës Administrative dhe Territoriale – STAR 2, nëpërmjet hartimit të një Modeli standard për Programin e Transparencës për qeverisjen vendore shoqëruar me …

Read More »

Presentations of the civic project: Engaging Communities in Civic Education in Albania 2018

Highlights from the presentations of the civic project “Engaging Communities in Civic Education in Albania” This project is working with religiously-affiliated and public high schools in the following communities: Tirana, Shkodra, Durrës, Elbasan, Kavaja, Korça, Librazhd, Pogradec, Prrenjas and Rrogozhina. The students are given ample opportunities to engage in a …

Read More »

Survey Report | Putting citizens first: Exploring public perceptions of administrative services in the WB | April 2018

Putting citizens first (?)Exploring public perceptions of administrative services in the Western Balkans April 2018 – Governments across the Western Balkans have made efforts towards improving service delivery; however, they are still unable to meet their citizens’ expectations of more accessible, transparent and responsive services. Part of the problem is that governments …

Read More »