sqen

Leonie Vrugtman

Leonie Vrugtman
Koordinatore Projekti / Hulumtuese (MA)

Leonie Vrugtman është hulumtuese dhe koordinatore projekti e cila punon kryesisht në tema si qeverisja e mirë, përgjegjësia institucionale, pranimi në BE dhe ekstremizmi. Leonie është autore e disa artikujve mbi kundër-narrativat për ekstremizmin e dhunshëm, gazetarinë reflektuese dhe përgjegjësinë institucionale në Shqipëri. Puna e saj aktuale fokusohet në rezistencën e komunitetit dhe progresin e Shqipërisë për pranimin në BE.

Krahas punës së saj kërkimore, Leonie merr përgjegjësi të ndryshme që lidhen me komunikimin dhe koordinon strategjinë e komunikimit në IDM. Përveç punës së saj në IDM, Leonie është një analiste në Global Risk Insights, një platformë ndërkombëtare e rrezikut politik, ku ajo shkruan për probleme të gjera të sigurisë në Ballkanin Perëndimor.

Leonie më parë ka punuar në Institutin Ndërkombëtar për Studime Strategjike (IISS) dhe Shkollën e Drejtësisë Dickson Poon në Londër. Ajo zotëron master në Marrëdhënie Ndërkombëtare nga King’s College London, BSc në Komunikim nga Universiteti i Amsterdamit dhe BA në Gazetari nga Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Amsterdam.

Leonie flet rrjedhshëm gjuhën Holandeze, Anglisht dhe Spanjisht dhe ka njohuri në nivel fillestar të Shqipes dhe Gjermanishtes.

Publikime: