sqen

CESA Activities

Conference: “The Future(s) of Security Normalization between Belgrade, Pristina and Tirana”

The key for the stabilization of the Western Balkans lies in improvement of Serbian-Albanian relations, as well as clearly set up goals of cooperation between Serbia, Albania and Kosovo in regards to security, legal and economic policies, it was emphasized at discussion “The Future(s) of Security Normalization between Belgrade, Pristina …

Read More »

Forumi Hulumtues i Sigurisë Prishtinë-Beograd-Tiranë “Mbrojtja Civile dhe Menaxhimi Rajonal i Emergjencave”

Konferencë e përbashkët rajonale: Forumi Hulumtues i Sigurisë Prishtinë-Beograd-Tiranë “Mbrojtja Civile dhe Menaxhimi Rajonal i Emergjencave” Data: 29 Prill 2015 Vendi: Hotel Sirius, Prishtinë, Kosovë Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM), Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) dhe Qendra e Beogradit për Politika të Sigurisë (BCSP)  kanë mbajtur konferencën e përbashkët rajonale …

Read More »

Konferencë kombëtare për menaxhimin e emergjencave civile

Konferencë Kombëtare për menaxhimin e emergjencave civile Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) organizoi më datë 6 Mars 2015 konferencën “Menaxhimi i Emergjencave Civile në Shqipëri”, pjesë e projektit trepalësh midis IDM, Qendrës së Beogradit për Politikat e Sigurisë dhe Qendrës së Kosovës për Studime për Sigurinë, mbështetur nga Ministria …

Read More »

Konferencë: Përmirësimi i kapaciteteve të Kuvendit për një qeverisje më të mirë të Sektorit të Sigurisë në Shqipëri

27 Janar 2015, Hotel Rogner Tirana Në Shqipëri funksionojnë shtatë shërbime informative. Vetëm dy prej tyre, Shërbimi Informativ i Shtetit dhe Agjencia Informative e Sigurisë dhe Mbrojtjes,  kanë ligjet organike përkatëse. Pesë shërbimet e tjera informative kanë nevojë për një mbështetje më të plotë ligjore, ndërsa vijon të mungojë mbikëqyrja …

Read More »

Konferencë: Forcimi i Integritetit të Policisë së Shtetit në Shqipëri 2014

Më 18 dhjetor 2014, Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) organizoi Konferencën Kombëtare “Forcimi Integriteti të Policisë së Shtetit në Shqipëri”. Kjo konferencë shënon përfundimin e projektit “Ndërtimi i Integritetit Policor në Shqipëri”, i mbështetur nga Ministria Punëve të Jashtme të Holandës në kuadër të Programit MATRA për Shoqërinë Civile. …

Read More »